:::: Over Diny
:::: Huidtherapieën
:::: Vergoedingen/verwijzingen
    Home    Links    Contact/Route

:: Acnebehandeling
:: Camouflagetherapie
:: Chemische peeling
:: Coagulatie
::
Ontharen
:: Littekentherapie
:: Oedeemtherapie
::
Manuele lymfedrainage
:: Aanmeten van therapeutisch
     elastische kousen

:: Couperosetherapie

 

ONTHAREN – ELECTRISCHE EPILATIE   

Ontharen door middel van Electrische Epilatie volgens de Blendmethode is in principe een duurzame  manier van ontharen.  
Er kunnen diverse redenen zijn voor vrouwen of mannen om haren definitief te willen laten verwijderen: vaak gaat het om overbeharing maar ook kan het gaan om irritatie doordat haren steeds weer ingroeien en gaan ontsteken.

Bij overbeharing zijn er 2 vormen te onderscheiden, namelijk Hirsutisme en Hypertrichose. Bij Hirsutisme gaat het om vrouwen die een beharingspatroon krijgen zoals dat bij mannen voorkomt. Bij Hypertrichose neemt de haargroei toe op plaatsen waar het van nature al voorkwam. Het haar neemt in dit geval dus in lengte en dikte toe. Bij overbeharing spelen hormonen meestal een grote rol. Soms krijgen vrouwen last van overbeharing omdat ze een verhoogde productie van androgenen (mannelijke hormonen) hebben. Dit kan veroorzaakt worden door de puberteit, zwangerschap of de overgang. Vaak zijn echter de hormoonspiegels in het bloed normaal en wordt de overbeharing veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes voor de normaal in het bloed aanwezige hormonen. Over beharing kan ook ontstaan door allerlei medicijnen, door schildklier- of bijnierproblemen of door ondervoeding. Overbeharing is vaak erfelijk.

Deze vorm van ontharen is geschikt voor zowel donkere als lichte haren. Bij deze vorm van Electrische Epilatie laat de huidtherapeut een minuscuul naaldje langs de haar in het haarzakje glijden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een klein stroompje treedt er een chemisch proces op, ook wordt het haarzakje verwarmd, door deze beide processen wordt het haarzakje uitgeschakeld. Helemaal pijnloos is deze manier van ontharen niet maar door de stroomsterkte aan te passen aan de patiënt is de behandeling voor iedereen goed draaglijk te maken. Bij iedere vorm van duurzaam ontharen moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien. Ook is het belangrijk om te weten dat haren na elkaar de huid uit komen, als de ene haar volgroeid is, komt een andere net boven de huid uit. Hierdoor kunnen veel behandelingen nodig zijn voordat de haren definitief weg zijn.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een consult, advies of behandeling kunt u Diny van Beek telefonisch bereiken op tel.nr. 030-2144094 of een e-mail sturen naar dinyvanbeek@huid.to .

 

Home  l  Over Diny  l  huidtherapieën  l  Vergoedingen/verwijzingen  l  Links  l  Contact  l  Algemene voorwaarden  l  Sitemap