:::: Over Diny
:::: Huidtherapieën
:::: Vergoedingen/verwijzingen
    Home    Links    Contact/Route

:: Acnebehandeling
:: Camouflagetherapie
:: Chemische peeling
:: Coagulatie
::
Ontharen
:: Littekentherapie
:: Oedeemtherapie
::
Manuele lymfedrainage
:: Aanmeten van therapeutisch
     elastische kousen

:: Couperosetherapie

 

COUPEROSETHERAPIE  

Van Couperose wordt gesproken wanneer haarvaatjes chronisch verwijd zijn. Meestal zijn ze in het gezicht zichtbaar als rode of paarse lijntjes op de neus en de wangen.

Gezonde haarvaatjes gaan open bij warmte en sluiten zich bij kou. Door allerlei oorzaken kunnen vaatjes permanent verwijd raken: zon, alcohol, roken. Meestal spelen erfelijke factoren ook een belangrijke rol.

Met behulp van een Diolite-laser kunnen de vaatjes dicht gemaakt worden, hierdoor kan er geen bloed meer door de vaatjes stromen en zijn ze onzichtbaar geworden.  Voor een behandeling wordt sporten of andere lichamelijk inspannende activiteiten afgeraden, de vaatjes zijn dan namelijk minder goed te zien. Na de behandeling is de huid meestal wat rood en geïrriteerd. Deze effecten verdwijnen meestal weer binnen enige uren. De dag na de behandeling kunnen er wat kleine korstjes op de huid komen. Wanneer u de korstjes rustig laat genezen, verdwijnen ze van zelf weer.  Aan korstjes krabben is heel onverstandig, dit kan tot pigmentvlekjes leiden. De twee weken na de behandeling is het verboden om in de zon te gaan, wanneer u naar buiten gaat is het verstandig om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor  te gebruiken. Ook agressieve behandelingen zoals peelingen en scrubben zijn niet toegestaan. Wanneer u deze regels niet in acht neemt kunnen pigmentvlekjes ontstaan.

Vaak is 1 behandeling voldoende, soms zijn 2 of 3 behandelingen nodig. Behandelingen kunnen om de 4 weken herhaald worden. Couperose kan altijd weer terug komen. Hoe snel het terug komt is afhankelijk van uw leefstijl (zon, alcohol, roken) maar ook van erfelijke factoren.  

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een consult, advies of behandeling kunt u Diny van Beek telefonisch bereiken op tel.nr. 030-2144094 of een e-mail sturen naar dinyvanbeek@huid.to .

 

Home  l  Over Diny  l  huidtherapieën  l  Vergoedingen/verwijzingen  l  Links  l  Contact  l  Algemene voorwaarden  l  Sitemap