:::: Over Diny
:::: Huidtherapieën
:::: Vergoedingen/verwijzingen
    Home    Links    Contact/Route

:: Acnebehandeling
:: Camouflagetherapie
:: Chemische peeling
:: Coagulatie
::
Ontharen
:: Littekentherapie
:: Oedeemtherapie
::
Manuele lymfedrainage
:: Aanmeten van therapeutisch
     elastische kousen

:: Couperosetherapie

 

ACNEBEHANDELING

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Vaak krijgen jongeren er in de puberteit last van maar het kan ook op latere leeftijd op treden.  

De precieze oorzaak van acne is niet bekend. In de huid zijn vele talgkliertjes aanwezig. In een gezonde huid produceren ze een beetje huidvet (talg) wat via de poriën naar het huidoppervlak stroomt. Op deze manier blijft de huidsoepel en wordt ze ook beschermd. Onder invloed van hormonen, medicatie of bepaalde aandoeningen kunnen de talgkliertjes  actiever en groter worden. De huid wordt vaak ook dikker en de afvoergang raakt soms verstopt. De talg kan moeilijker de huid uit, er ontstaan talgophopingen in de huid. In de volksmond worden dit meeëters genoemd. De huidtherapeut spreekt van open of gesloten comedonen, black- of whiteheads.  Wanneer deze lange tijd blijven bestaan dan kan de talgklier uit elkaar barsten, bacteriën die van nature altijd al in de huid aanwezig zijn kunnen erbij komen en een ontsteking ontstaat – een puistje. De huidtherapeut spreekt dan van een pustel of een papel.

De huidtherapeut behandelt door de huid te reinigen met een zachte reiniging, daarna te scrubben of te peelen en een diepte reiniging te doen. Een acne huid moet zacht gereinigd worden, veel en agressief reinigen kan de talgklier prikkelen, waardoor deze alleen maar aktiever wordt. Scrubben en peelen is goed om de huid iets dunner te maken, hierdoor kan de talg makkelijker naar buiten. Tijdens de dieptereiniging haalt de huidtherapeut zoveel mogelijk de talg uit de huid waardoor het niet meer kan ontsteken.

De huidtherapeut kan ook huidverzorgingsadviezen geven. Het belangrijkste hierin is dat het het  beste is om de verzorging simpel en zacht te houden. Het is volgens de huidtherapuit bijvoorbeeld heel slecht om heel, veel verschillende produkten door elkaar te gebruiken. Soms is het goed om ook medicijnen te gebruiken naast de behandeling. De medicijnen kunnen de bacteriegroei remmen, de afschilfering van de huid bevorderen of de talgproductie verminderen. De huidtherapeut werkt samen met huisartsen en dermatologen om het beste behandelingsresutaat te krijgen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een consult, advies of behandeling kunt u Diny van Beek telefonisch bereiken op tel.nr. 030-2144094 of een e-mail sturen naar dinyvanbeek@huid.to .

 

Home  l  Over Diny  l  huidtherapieën  l  Vergoedingen/verwijzingen  l  Links  l  Contact  l  Algemene voorwaarden  l  Sitemap